T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / GEDİZ - Gediz Fen Lisesi

2023/2024 DİSİPLİN KURULU SENE BAŞI TOPLANTISI

 OKUL ÖĞRENCİ VE DİSİPLİN KURULU TOPLANTISI

Okul Öğrenci Ödül ve Disiplin Kurulu üyeleri Müdür Başyardımcısı Yaşar KANDEMİR başkanlığında 11/09/2023 günü saat 16.00'da toplanarak aşağıdaki kararları almıştır:

1-Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin Öğrenci davranışları, Ödül ve Disipline ilişkin iş ve işlemleri ile ilgili 157-158-159-160-161-162-163-164-165-166. maddelerinin ve aynı yönetmeliğin geç gelme,  devamsızlık ve ilişik kesme, sınıf geçme, öğrenci başarısının değerlendirilmesi, sınıf geçme, sınıf tekrarı ile ilgili 35-36-43-44-45-48-49-50-51-53-54-55-56-57-58 ve 59.maddeleri incelenmiş olup bir kez daha Sınıf Rehberlik Çalışma Planlarındaki planlamaya göre sınıf öğretmenleri aracılığı ile rehberlik ders saatinde tüm öğrencilere duyurulacaktır.

2-Öğrencilere Okul öğrenci Ödül ve disiplin Kurulu'nun sadece cezalandıran bir kurum değil, olumlu davranışlar gösteren öğrencileri ödüllendiren bir kurul olduğu duyurulup açıklanacaktır.

3-Öğrencilerin ortaöğretim süresince sosyal sorumluluk programı kapsamındaki çalışmalara, hayat boyu öğrenme kapsamında oluşturulan uzaktan veya yüz yüze eğitim içerikli modüllere, ulusal/uluslararası en az bir proje çalışmasına katılmalarını teşvik eder ve destek verir. Bu çalışmalara katılım ve başarı sağlayan öğrencilerin bilgilerinin e-Portfolyo kapsamında yer alması için Sosyal Etkinlik Modülüne işlenmesinin sağlanması; bunun yanında okul tarafından benzeri etkinliklerde yer alan öğrencilere okul tarafından da tasarlanan çeşitli başarı belgeleri verilebilmesi ve okulun imkânları ölçüsünde bayrak törenlerinde ödüllendirilmesi ve desteklenmesine karar verildi.

4-Okul Öğrenci Ödül ve Disiplin Kurulu faaliyetleri veli, öğretmenler, rehber öğretmen iş birliğiyle yürütülecektir. Okulumuzda olabilecek disiplin olaylarının nedenleri önceden araştırılarak önlemler alınabilmesi için okul idaresi, rehberlik servisi ve sınıf rehber öğretmenleriyle koordineli bir şekilde çalışmalar yapılmasına karar verildi.

5-Boş geçebilecek derslerdeki öğrencilerin denetim altına alınması ve olumlu faaliyetlerde bulunmalarının sağlanması için tedbirler alınacaktır. Nöbetçi öğretmenler tarafından boş dersler doldurulacaktır.

6-Okulda öğrencilere ait her türlü elektronik eşyanın (kameralı ve kamerasız cep telefonu, Mp3 çalar, i-pad, ses ve görüntü cihazları) amaç dışı kullanımının önüne geçilmesi ve daha etkin ders dinlenmesi için öğrenciler bu tür cihazları okula getirmeyeceklerdir. Pansiyonda cep telefonu kullanımı sadece okul çıkışı ile etüt saatleri arasında olup, diğer zamanlarda telefonlar belletici öğretmenler aracılığıyla toplanıp telefon odasında muhafaza edilecektir. Okul ile ilgili sosyal medyada uygunsuz, hoş olmayan paylaşımlar yayınlamayacaklardır. Kurala uymayan ya da ders esnasında cep telefonunu kullanan öğrencilerin telefonlarına el konulacak, rehberlik servisine teslim edilecektir. İlkinde öğrenci sözlü olarak ardından yazı ile uyarılacak, telefon velisine teslim edilecektir. Ardından disiplin işlemi yapılacaktır. Özellikle bilişim araçlarının kullanımı ile ilgili bakanlık genelgesi ve okul öğretmenler kurulu kararının veli ve öğrencilere duyurulması kararlaştırıldı.

7-Mazeretsiz olarak geç kalmayı ve devamsızlık yapmayı alışkanlık haline getirmeye çalışan öğrencilerle ilgili olarak güncellenen Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği kapsamında idarece işlem yapılacaktır. Sene başı öğretmenler kurul toplantısında alınan kararlara göre İlk ders saati 10 dk. İçinde gelenlere sorumlu müdür yardımcısı tarafından geç kabul kağıdı verilip derse girişine izin verilecektir. 5 GÜN GEÇ DEVAMSIZLIK e-okul sisteminde otomatik olarak YARIM GÜN devamsızlık sayılacaktır. Okul ders veya teneffüs saatlerinde öğrencilerin, okul idaresinin izni olmaksızın okul sınırları dışına çıkmamaları gerektiği konusunda özellikle sınıf rehber öğretmenleri tarafından rehberlik derslerinde uyarılacaktır. Devamsızlık yapan öğrencilerin sınıf rehber öğretmenlerince ve okul idaresince ailelerinin aranması ve çocukları ile ilgili bilgilendirilmesi karar verildi.

8-Öğrencilerin, sınıf rehber öğretmenlerinin yönlendirmesiyle sosyal aktivitelere katılarak yetenekli olduğu alanların ön plana çıkarılmasına karar verildi.

9-Öğrencilere okul rehberlik servisi tarafından düzeylerine göre ders çalışma programları hazırlanması ve bu konuda öğrencilere sınıf rehber öğretmenleri tarafından rehberlik edilmesine karar verildi.

10-Okulun eklenti ve donanımlarının, araç-gereçlerinin ve dersliklerin öğrencilerde aidiyet duygusu oluşturarak temiz ve özenli kullandırılmasına karar verildi.

11-Öğrenci velilerimizin çocukları ile ilgili bir problem olduğunda, okulu aramaları gerektiğinde çocuklarının cep telefonunu değil, okul telefonunu aramalarının daha uygun olacağı ve bu önerinin ilk toplantıda velilere hatırlatılmasına karar verildi.

12- Öğrenci velilerimizin çocuklarını okul saatleri içinde almaları gerektiğinde, bizzat gelip almaları gerektiği, ilçe dışındaki veliler için ise idare ile iletişime geçip idarecilere ait cep telefonlarına veya okul epostasına dilekçe atmalarına karar verildi.

13-Öğle aralarında sınıflardan çıkmayan öğrencilerin denetim altında olması için nöbetçi öğretmenlerce sınıf kapılarının açık tutulması karar altına alındı.

14-Öğrencilerimizin derslere vaktinde girip çıkmasının özenle sağlanmasına karar verildi.

15-Ders araç-gereçlerini getirmemeyi alışkanlık haline getiren öğrencilere hakkında gerekli disiplin işlemlerinin uygulanmasına karar verildi.

16-Okul etkinlikleri ve sportif faaliyetlere katılan öğrencilerin ve okul saatleri dışındaki çalışmalar da dâhil olmak üzere, öğrenciye yakışır giyim kuşam ve davranış sergilemeleri, bu konuda etkinlikleri organize eden öğretmenlerin gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiği kararı alındı.

17-Okul Öğrenci Ödül ve Disiplin Kurulu'nda alınan tavsiye kararlarının okulun internet sitesinde paylaşılmasına karar verildi.

18-Kız ve erkek öğrencilerin okula okul kıyafetleri ile; geçerli zaruri mazereti olma durumunda ise uygun kıyafetlerle gelmeleri için velilerin, öğretmenlerin ve idarenin iş birliği yapmasına karar verildi.

19-Gediz Fen Lisesi Okul Öğrenci Ödül ve Disiplin Kurulu'nun aldığı bu kararlara tüm öğrenciler uymakla yükümlüdür. Aksi davranışlarda bulunan öğrenciler yönetmeliklerde belirtildiği gibi işleme tabi tutulacaktır.

20- Kurulumuzca alınan bu kararlar, düzen ve disipline dönük bütün faaliyetlerin amacı; öğrencilerimizi korkutmak veya sindirmek değil, birlikte yaşamanın gereği olan haklara saygı gösterilmesini sağlamaktır.

                                          Yaşar KANDEMİR                          Abdullah ÖZGÜN                       Murat ALTINTAŞ       

                        Okul Öğr.ve Disiplin K.Bşk.                           Üye                                           Üye

 

                                                       Cemal Şahin KURU                                          Suat EKİZ

                                                            Yedek Üye                                                    Yedek Üye

 

                                                          Ali Samet ŞENER                                     İlke SOMALI MERCİMEK

                        Rehberlik Öğrt.                                        Onur Kurulu 1.Başkanı

 

                                                            11/09/2023

                                                          Ali DEMİRAY

                                                          Okul Müdürü

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.09.2023 - Güncelleme: 18.09.2023 16:33 - Görüntülenme: 358
  Beğen | 0  kişi beğendi