Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılında 101 öğrenci mevcudu ile öğretime başlamıştır. Okulumuzda Müdür, 1 Müdür Başyardımcısı, iki Müdür Yardımcısı, 20 Kadrolu öğretmen, üç memur, sekiz hizmetli, iki mutfak personeli çalışmaktadır.

Okul binası müstakil olmadığından dolayı Gediz Dayınlar İlkokuluna ait 32 derslikli binanın batı cephesinde kalan yarısı okulumuz tarafından kullanılmaktadır. Sınıflarımızda tekli sıralar, projeksiyonlar ve bilgisayar ve internet erişiminin yanıda akıllı tahtalar da mevcuttur. Okulumuzda Fizik ,Kimya ve Biyoloji Laboratuarlarımız, öğrencilerimizin çalışabilecekleri ve bilgisayarlarda araştırma yapabilecekleri kütüphanemiz, FCL proje sınıfımız bulunmaktadır.

Okulumuz pansiyonludur. Şehir dışından gelen öğrencilerimiz için kontenjanları her yıl belirlenen erkek ve kız pansiyonlarımız vardır. Okul Pansiyonumuz okulumuza 300 m uzaklıkta dır ve 160 kız - 140 Erkek toplam 300 öğrenci kapasitelidir. Pansiyonumuzdaki odalar 4 kişiliktir. Etüd odalarımız, TV-dinlenme odalarımız ve yemekhanemiz bulunmaktadır.Okul ve pansiyon binalarımız doğalgaz ile ısınmaktadır.

Okulumuz 2014 yılında ilk mezunlarını vermiş ve ilçe nüfusu baz alındığında başarı anlamında Türkiye 1. olmuştur. Okulumuz 2015-2016 yılında başarısını artırarak İL 1. si çıkarmış olup geçen sene  genel başarıda da 2016-2017 yılında başarısını artırarak LYS yerleştirmelerinde İl 2. si olmuştur.  (10 Tıp,6 Diş H.,4 Eczacılık,9 Mimarlık,11 mühendislik,7 hukuk vb.) .Ardından tüm eğitim öğretim yıllarında ilçe birincisi olarak başarısını sürdürmektedir.

Bakanlığımızın yeniden yapılandırılması ve eğitim sistemimizin geliştirilmesine dair yürütülen çalışmalar kapsamında okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün 30/05/2018 tarih ve 69543144-E.10590507 sayılı yazısı gereği proje okulu kapsamına alınmıştır.

Öğrencilerimizin üniversitede hedefledikleri bölüme girebilmeleri ve seçtikleri meslek dalında başarılı olabilmeleri için alan dersleri ağırlıklı seçim yapılarak oluşturulan sınıflarımızda alanında uzman öğretmenlerimiz, bilgi ve birikimlerini öğrencilerimizle özverili bir şekilde paylaşmaktadır.  Okulumuzda, proje deneyimi olan öğretmen ve idarecilerimiz bulunmaktadır.

Gediz Fen Lisesi, nitelikli, özverili, yeniliğe açık, değişimi ve gelişimi bir arada değerlendiren, sevgi ve disiplini, bilgi ve yaptırımı başarıyla birleştiren bir okuldur.

Yayın: 31.05.2020 - Güncelleme: 08.08.2023 13:50 - Görüntülenme: 1483