May

Bugün okulumuz Gediz Fen Lisesinde okulumuz öğretmenlerinin tamamının katılımıyla okul müdürümüz AliDEMİRAY'ın başkanlığında  07 Mayıs Pazar günü yapacağımız 2.Dönem Veli Toplantısı öncesi 2.dönemi ve önümüzdeki yılın planlamalarını  kapsayan  bir Genel Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdik.Toplantımızda en temel amaç öğrencilerimizin akademik başarılarını artırmaktı.  "Gediz Fen Lisesi Akademik Başarısını artırıyor" projesi kapsamında öğrencilerimizin, özellikle son sınıf öğrencilerimizin başarılarını artırmak için planlamalar yapıldı. Öğrencilerimize daha çok imkan sağlamak, Rehberlik servisinden daha verimli bir şekilde faydalanmalarını sağlamak için planlamalar yapıldı.11.sınıflara yönelik Yaz Kampı ve bu kampta yapılacaklar ile ilgili planlamalar, görev taksimi ve görüş alışverişi yapıldı.

May

Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği görevlileri tarafından okulumuz öğrencilerine yönelik "Trafik ve İlk Yardım Semineri" düzenlendi.

Nis

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "2022-1-TR01-KA121-SCH-000062284" proje numaralı Erasmus+ Akreditasyon programı kapsamında ilçemizdeki ortak okullardan olan okulumuz Gediz Fen Lisesinden 6 öğrenci ve 1 öğretmenden oluşan proje ekibi, Portekiz'in Viseu şehrinde 30 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan hareketliliğe katılmaktadır. Katılımcılara hayırlı yolculuklar ve çalışmalarında başarılar dileriz.

@tcmeb

@ulusalajans

@kutahyamem

@gedizmem

Nis

Bugünü değil, yarını planlayan okul. GFL

Okulumuz Gediz Fen Lisesi tarafından Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavı öncesinde ilçemizdeki tüm Ortaokul 8.sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz LGS deneme sınavı düzenlendi. Sınava katılım gösteren tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Sınava giren öğrencilerimiz alttaki linki tıklayıp (TC no veya il,okul,numara,ismini yazarak/ LGSAdal Amazon serisine bakınız) bireysel sonuçlarını öğrenebilirler.

Nis

Geçtiğimiz hafta vefat eden okulumuz Gediz Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Kürşat KIRMALI adına bugün okulumuzda  okunan Kur'an-ı Kerim hatmi dualarından sonra lokma hayırı düzenledik.Değerli Öğretmenimize yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyoruz.

Nis

Okulumuz Matematik Öğretmeni, mesleğine kendini adamış çok değerli hocamız Kürşat KIRMALI anısına  27/04/2023 perşembe günü öğle arasında okulumuz Gediz Fen Lisesi bahçesinde duası okunup, lokma ikramı düzenlenecektir.

Nis

Öğrencilerimizin daha sağlıklı eğitim ve öğrenim görmeleri için profesyonel dezenfeksiyon firması ile okul pansiyonumuzda  iç ve dış İlaçlamalarımız yapıldı.

#TEMİZOKUL

Nis

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut BAHADUR, okulumuz Gediz Fen Lisesi’nde iftar programına katıldı. Okul idaresi,öğretmenler ve pansiyonda kalan öğrencilerle birlikte iftar yapan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut BAHADUR, iftar sonrası öğrencilerle sohbet etti. “ Hayatta başarılı olmak için hedeflerini belirlemek, o hedeflere ulaşabilmek için gayret etmek ve gayretini her daim dinamik tutmak gereklidir.” diyerek öğrencileri motive eden İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut BAHADUR, öğrencilerin düşünce ve taleplerini de dinleyerek okul idaresi ile genel durum ve işleyişle ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Akabinde okul idaresi, öğretmenler ve öğrencilere başarı dileklerinde bulunarak teşekkür etti.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Gediz Fen Lisesi

Nis

Türkiye Zeka Vakfının her yıl düzenlediği Zeka Oyunları Şampiyonasında 12.sınıf  takımımızla bölge finaline katılmaya hak kazandık.

Türkiye Okullar arası zeka oyunları şampiyonasında Kütahya 1.si Türkiye 29.su  olarak bölge finallerine katılma hakkı kazandık

Zeka Oyunları Şampiyonasına Danışman Öğretmenimiz Ali Samet ŞENER ve 12.sınıf  Öğrencilerimiz Veli ÖZKUL, Fatih ÇOĞUPLUGİL ve Ceyda YAMAN ile katılım sağladık.

Danışman Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi  tebrik eder; kendilerine bölge finallerinde başarılar dileriz.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü konulu düzenlemiş olduğu kompozisyon yarışmasında okulumuz 11/ A sınıfı öğrencisi Ahsen KARLI, İLÇE BİRİNCİSİ oldu. Öğrencimize ödülünü İlçe Kaymakamımız Sayın Hakan ALKAN verdi. Arkadaşımızı tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz.

Mrt

İstiklal Marşı şairimiz  Mehmet Akif ERSOY'un onurlu mücadesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102.yıldönümünü kutladık.Programın hazırlanmasında emeği geçen başta Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Zafer BAYIN'a ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda sivil savunma günü ve deprem haftası dolayısıyla sivil savunma deprem ve yangın tatbikatları yapıldı.

Ock

Yarıyıl tatilinde 12.sınıf öğrencilerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz TYT ve AYT deneme sınavlarımıza Gediz'de ikamet eden öğrencilerimiz yüzyüze, Gediz dışında ikamet eden öğrencilerimiz on-line olarak eş zamanlı bir şekilde YKS MARATONUMUZA katılım sağlamaktadır.Öğrencilerimize bu büyük maratonda başarılar diliyoruz.

Ock

Dünyada eğitim ve öğretim tek düze olmaktan çıkmış; yaratıcı düşünebilen, çözüm odaklı hareket eden, 21.yy becerilerine sahip dijital vantaşlar yetiştirmeyi hedefler hale gelmiştir. Bu doğrultuda okullardan STEAM ve Aktif Öğrenme  gibi yenilikçi pedagojik yaklaşımların biraraya geldiği yeni nesil öğretim alanlarına sahip olmaları beklenmektedir. Okulumuzda inşa ettiğimiz Yenilikçi Öğretim Alanımız "Harmony Future Classroom Lab" European SchoolNet (Avrupa Okul Ağı) tarafından tanınarak üyelik etiketiyle ödüllendirilmiştir. Ülkemizde bunu başaran ikinci Fen Lisesi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Gediz Fen Lisesi artık tüm Avrupa'da görünürlüğü ve geçerliliği olan bir FCL'ye sahip!

Ock

Okulumuz Kimya Öğretmeni Vedat MAMİŞ ve İngilizce Öğretmeni Abbdullah IŞIK  yapmış oldukları çalışmalarıyla   '' e-safety Label for safer school''  Platformundan  BRONZ ETİKET ile ödüllendirildi.Projede emeği geçen öğretmenimize teşekkür ediyoruz.